Resim çekmeyi unuttuğum (hala alışamadım:)) için resim netten alıntıdır.Ama vallahi billahi sabahın köründe kargalar mesaiye başlamadan ben kendi elcagızlarımla yaptım.Markette küçük boyutlu (yani normal hormonsuz) çilek bulunca ,ev ahalisi de en çok çilek reçeli sevdiği için hemen yapayım dedim. Osmanlı çileği bulursam onunla çok daha aromalı oluyor.Tarifi biliyorsunuzdur ama ben yine yazayım: Malzemeler:1 kg çilek,1 kg(4 su bardağı) şeker,bir-iki damla limon suyu Yapılışı: Bir gün önceden çilekler güzelce yıkanıp üzerlerine toz şeker dökülür.24 saat buzdolabında bekletilir.Ertesi gün bir tencereye alınıp 30-45 dakika hiç su vs koymadan kendi suyuyla kaynatılır,indirmeden 10 dakika önce şekerlenmemesi için 1-2 damla limon suyu damlatılıp ,kaynatmaya devam edilir.Bir tabağa bir damla reçel damlatılır,soğuyunca tabaktan akmıyorsa reçeliniz olmuş demektir.Afiyet olsunnnn.Valla sabah sabah bütün ev çilek reçeli koktu :)) Hepinizin evlerine çilek ve çiçek kokuları dolsun... |
21 Mayıs 2013 Salı
Çilek Reçeli Yaptımmm
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bende haftaya yapıcam inşallah.ellerine sağlık.eminim nefis olmuştur.
YanıtlaSilSağol tatlım eminim senin yapacağın çok daha lezzetli olur.Şimdiden ev halkına ve sana afiyet olsun diyorum:))
YanıtlaSil